Головне управління статистики у Донецькій області
point


контакти
  e-mail:
органи державної статистики
  Державна служба статистики
  АР Крим
  Вінницька область
  Волинська область
  Дніпропетровська область
  Житомирська область
  Закарпатська область
  Запорізька область
  Івано-Франківська область
  Київська область
  Кіровоградська область
  Луганська область
  Львівська область
  Миколаївська область
  Одеська область
  Полтавська область
  Рівненська область
  Сумська область
  Тернопільська область
  Харківська область
  Херсонська область
  Хмельницька область
  Черкаська область
  Чернівецька область
  Чернігівська область
  місто Київ
  місто Севастополь

  

  

  

  Національне агентство з питань запобігання корупції

  Національне агентство з питань запобігання корупції

  

  

 
Головна сторінка | Прес-випуски: Архів | Архів укр/рус | Прес-випуски, серпень 2022р.

СПОЖИВАННЯ НАСЕЛЕННЯМ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ ОСНОВНИХ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ У 2021 РОЦІ

За підсумками річних балансових розрахунків фондів споживання основних сільськогосподарських продуктів, які виконуються Державною службою статистики як у цілому по Україні, так і в розрізі регіонів (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях), середньостатистичним жителем Донецької області у 2021 році спожито 46,4 кг м'яса та м'ясних продуктів (включаючи субпродукти), 170,7 кг молока та молочних продуктів, 245 шт яєць, 86,0 кг хлібних продуктів (це борошно, крупи, бобові та хліб і макаронні вироби в перерахунку на борошно), 93,0 кг картоплі, 143,9 кг овочів та баштанних продовольчих культур, 43,5 кг плодів, ягід та винограду (без переробки на вино), 12,4 кг риби та рибних продуктів, а також 27,2 кг цукру, 12,8 кг олії (ці показники включають споживання не лише в чистому вигляді, але також у складі інших продуктів, наприклад, олії – в консервах, цукру – в кондитерських виробах, у безалкогольних напоях і т.п.).



Споживання основних продуктів харчування

(на одну особу за рік, кг)

Донецька область

Довідково: Україна у 2021

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

М'ясо та м'ясопродукти

53,3

54,3

50,7

49,8

49,7

48,7

46,4

53,0

Молоко та молокопродукти

171,2

169,3

161,7

165,5

170,4

171,2

170,7

201,5

Яйця, шт

253

251

262

254

255

251

245

272

Хлібні продукти

108,0

105,6

108,2

102,1

96,1

93,3

86,0

92,7

Картопля

102,8

98,2

101,4

92,0

92,2

92,5

93,0

132,4

Овочі та баштанні продовольчі культури

140,9

147,4

144,2

142,5

143,5

140,4

143,9

165,9

Плоди, ягоди та виноград

40,9

37,7

41,7

43,1

45,6

42,3

43,5

59,0

Риба та рибні продукти

9,8

10,5

11,2

12,1

12,9

12,5

12,4

13,2

Цукор

35,0

33,4

30,9

30,3

28,5

26,8

27,2

28,5

Олія

11,1

10,4

11,6

11,3

11,0

10,8

12,8

13,6


Примітка. Дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.


Порівняно з 2020 роком в області знизилося споживання на одну особу м'яса та м'ясопродуктів – на 4,7%, яєць – на 2,4%, риби та рибних продуктів – на 0,8%, молока та молокопродуктів – на 0,3%. Водночас на 2,8% зросло споживання плодів, ягід та винограду, на 2,5% – овочів та баштанних продовольчих культур, на 0,5% – картоплі.



Калорійність середньодобового раціону в Донецькій області у 2021 році склала 2375 ккал у розрахунку на одну особу, що на 0,9% менше, ніж у попередньому році, і на 11,3% менше, ніж у середньому по Україні.

Споживання картоплі на одну особу у 2021 році було нижчим, ніж середній показник по Україні, на 29,8%, плодів, ягід та винограду – на 26,3%, молока та молокопродуктів – на 15,3%, овочів та баштанних продовольчих культур – на 13,3%, м'яса та м'ясопродуктів – на 12,5%, яєць – на 9,9%, риби та рибних продуктів – на 6,1%.



Сергій Єрешко, 050-295-13-29

Марина Трейгер, 050-170-64-94

© Головне управління статистики у Донецькій області, 2 серпня 2022


     Прес-випуски, серпень 2022р.
     Про споживання основних продуктів харчування в Донецькій області у 2021 році
  Copyright © 2004-2024 Головне управління статистики у Донецькій області
  Використовування та поширення матеріалів сайту дозволено за умови посилання на сайт.