Головне управління статистики у Донецькій області
point


контакти
  e-mail:
органи державної статистики
  Державна служба статистики
  АР Крим
  Вінницька область
  Волинська область
  Дніпропетровська область
  Житомирська область
  Закарпатська область
  Запорізька область
  Івано-Франківська область
  Київська область
  Кіровоградська область
  Луганська область
  Львівська область
  Миколаївська область
  Одеська область
  Полтавська область
  Рівненська область
  Сумська область
  Тернопільська область
  Харківська область
  Херсонська область
  Хмельницька область
  Черкаська область
  Чернівецька область
  Чернігівська область
  місто Київ
  місто Севастополь

  

  

  

  Національне агентство з питань запобігання корупції

  Національне агентство з питань запобігання корупції

  United media

  

  

 
Головна сторінка | Прес-випуски: Архів | Архів укр/рус | Прес-випуски, серпень 2019р.

У ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗРОСЛО СПОЖИВАННЯ НА ОДНУ ОСОБУ МОЛОКОПРОДУКТІВ, ФРУКТІВ, РИБИ

За підсумками балансових розрахунків фондів споживання основних сільськогосподарських продуктів, які щорічно виконуються Державною службою статистики як у цілому по Україні, так і в розрізі регіонів, середньостатистичним жителем Донецької області (без урахування частини тимчасово окупованої території) у 2018 році спожито 49,8 кг м'яса та м'ясних продуктів (включаючи субпродукти), 165,5 кг молока та молочних продуктів, 254 шт яєць, 102,1 кг хлібних продуктів (це борошно, крупи, бобові, а також хліб та макаронні вироби в перерахунку на борошно), 92,0 кг картоплі, 142,5 кг овочів та баштанних продовольчих культур, 43,1 кг плодів, ягід та винограду (без переробки на вино), 12,1 кг риби та рибних продуктів, 30,3 кг цукру, 11,3 кг олії (ці показники включають споживання не лише в чистому вигляді, а також у складі інших продуктів, наприклад, олії – в консервах, цукру – в кондитерських виробах, у безалкогольних напоях і т.п.).


Споживання основних продуктів харчування

(на одну особу за рік, кг)

 

Донецька область

Довідково: Україна у 2018

2014

2015

2016

2017

2018

М'ясо та м'ясопродукти

59,5

53,3

54,3

50,7

49,8

52,8

Молоко та молокопродукти

200,1

171,2

169,3

161,7

165,5

197,7

Яйця, шт

306

253

251

262

254

275

Хлібні продукти

112,8

108,0

105,6

108,2

102,1

99,5

Картопля

114,2

102,8

98,2

101,4

92,0

139,4

Овочі та баштанні продовольчі культури

159,1

140,9

147,4

144,2

142,5

163,9

Плоди, ягоди та виноград

55,0

40,9

37,7

41,7

43,1

57,8

Риба та рибні продукти

11,6

9,8

10,5

11,2

12,1

11,8

Цукор

35,2

35,0

33,4

30,9

30,3

29,8

Олія

13,1

11,1

10,4

11,6

11,3

11,9


Примітка. Дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.


У 2018 році порівняно з попереднім роком в області збільшилося споживання на одну особу молока та молокопродуктів – на 2,4%, плодів, ягід та винограду – на 3,4%, риби та рибних продуктів – на 8,0%, що при зменшенні споживання хлібних продуктів (на 5,6%) і картоплі (на 9,3%) свідчить про деяке поліпшення якості харчування. У той же час ця позитивна тенденція стримувалася внаслідок зменшення споживання овочів та баштанних продовольчих культур – на 1,2%, м'яса та м'ясопродуктів – на 1,8%. Калорійність середньодобового раціону знизилася на 3,1% (з 2606 ккал у розрахунку на одну особу у 2017 році до 2524 ккал у 2018 році, що на 6,7% менше, ніж у середньому по Україні).

Споживання м'яса та м'ясопродуктів на одну особу у 2018 році було нижчим, ніж середній показник по Україні, на 5,7%, молока та молокопродуктів – на 16,3%.

При високій щільності населення та значній концентрації промислового виробництва власних ресурсів м'ясної та молочної сировини для задоволення потреб жителів Донецької області недостатньо. Виробництво м'яса та м'ясопродуктів становило у 2018 році 40,6% від загального споживання в регіоні, молока та молочних продуктів – 26,9%. Обсяги, яких не вистачало, компенсувалися ввезенням з інших регіонів та імпортом.


Гонтар Л.І.,    тел. 095-359-90-04

Єрешко С.С., тел. 095-550-68-20

© Головне управління статистики у Донецькій області, 1 серпня 2019


     Прес-випуски, серпень 2019р.
     Про споживання основних продуктів харчування в Донецькій області у 2018 році
     Експорт товарів із Донецької області у І півріччі 2019 року
     Про стан вугільної промисловості Донецької області – до професійного свята 25 серпня 2019 року
     Промислове виробництво Донецької області у січні–липні 2019 року
     Капітальні інвестиції в економіку Донецької області у І півріччі 2019 року
     Про рівень та динаміку номінальної та реальної зарплати у Донецькій області у липні 2019 року
  Copyright © 2004-2024 Головне управління статистики у Донецькій області
  Використовування та поширення матеріалів сайту дозволено за умови посилання на сайт.