Щодо
складання звіту з питань роздрібного
продажу
товарів
у торговій мережі та мережі ресторанного господарства
у
2014
році
Обстеження
підприємств, які здійснюють діяльність із роздрібної торгівлі та ресторанного
господарства, проводиться щоквартально за формою державного статистичного
спостереження № 3-торг (квартальна) «Звіт про продаж і запаси товарів у
торговій мережі та мережі ресторанного господарства».
Метою
проведення спостереження є отримання даних щодо стану та тенденцій розвитку
роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, здійснення розрахунків
обороту роздрібної торгівлі та обороту ресторанного господарства на
державному та регіональному рівнях.
Починаючи
з І кварталу 2014 року звіт подається на бланку форми, затвердженою наказом Держстату України 05.12.2013 № 376. Звертаємо увагу, що звіт складається на
дискретній основі, тобто окремо за І, ІІ, ІІІ квартали та в цілому за рік.
Заповнення звіту в розрізі товарних груп
здійснюється згідно з оновленим додатком до форми № 3-торг «Довідник
товарних груп та товарів за Статистичною класифікацією продукції (СКП)»,
затвердженим наказом Держстату України 05.12.2013 №
376.
Роздрібний
продаж включає дані про виручку від продажу споживчих товарів безпосередньо
населенню. Продаж за безготівковим розрахунком включає тільки відпуск
харчових продуктів (із роздрібної мережі) та готових виробів і
напівфабрикатів власного виготовлення (із мережі ресторанного господарства)
закладам охорони здоров'я, соціального забезпечення та освіти для організації
харчування відповідних контингентів населення. Продаж товарів суб’єктам
господарювання для виробничої діяльності або подальшого перепродажу незалежно
від форми оплати відноситься до оптового товарообороту і за вищевказаною формою
не враховується.
Головне управління статистики
у Донецькій області
01.04.2014
|